De 6 grote voordelen van goede SEO-teksten

De kracht van SEO-teksten

Je website vullen met SEO-teksten klinkt makkelijker dan het is. Veel ondernemers vinden het lastig en besteden deze klus graag uit. Een goede SEO-tekst, gericht op één of meerdere zoekwoorden, zorgt ervoor dat jouw pagina hoger rankt in Google. Dit doe je door o.a. rekening te houden met de keyword density. Oftewel, hoe vaak je gebruikmaakt van het gekozen zoekwoord. Het is de bedoeling dat de tekst aantrekkelijk, goed leesbaar en interessant is voor de lezer. Dit zorgt ervoor dat de lezer over gaat op actie. In eerste instantie moet de tekst ervoor zorgen dat jouw website vindbaar is. Voor een online ondernemer is er niets belangrijker dan dat. Wij hebben de voordelen van een goede SEO-tekst voor je op een rijtje gezet. 

Wat is SEO eigenlijk?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Als je een mooie website hebt (laten bouwen) wil je natuurlijk wel dat hij gevonden wordt door jouw doelgroep. Een goede vindbaarheid hangt van wel meer dan 200 factoren af, maar SEO-teksten zijn een goed begin. Content is namelijk waardoor Google jouw website kan lezen (indexeren) en begrijpen waar jouw producten of diensten goed voor zijn. 

Het belang van de juiste zoekwoorden

Voor je gaat beginnen met het schrijven van SEO-teksten moet je weten waar jouw doelgroep op zoekt. Hiervoor kun je verschillende tools gebruiken. Ubersuggest is bijvoorbeeld een gratis SEO-tool waarmee je kunt zien wat het zoekvolume is van de zoekwoorden en welke concurrenten er zijn. Hier gaat al gauw enkele uren aan onderzoek in zitten, dus vergis je daar niet in. Wanneer je SEO goed wilt uitvoeren is het echt een dagtaak om met je website bezig te zijn en precies te begrijpen hoe een zoekmachine werkt. Wij nemen deze zorgen voor je uit handen! 

1. Gerichte bezoekers dankzij SEO-teksten

Door continu antwoord te geven op de vraag van jouw (potentiële) klanten, ga je gerichtere bezoekers aantrekken. Het heeft geen zin om je te richten op mensen buiten jouw doelgroep. Mensen die gericht op zoek zijn naar datgene waar jij antwoord op geeft, zorgt ervoor dat ze langer op jouw website blijven, interesse hebben en gemakkelijker worden aangezet tot actie. Contentcreatie is daarbij een enorm belangrijke factor. Heb jij de juiste beelden en teksten in huis om de doelgroep te overtuigen van jouw waarde? 

2. Naamsbekendheid vergroten 

Door hoger te ranken in Google, gaat jouw naamsbekendheid ook omhoog. Iets wat mensen vaker zien, gaan ze beter onthouden. Het wekt vertrouwen als jouw website een hoge plaats in Google weet te bemachtigen. Het aantal kliks gaat omhoog en zo ook de kans op conversie. 

3. Meer organische bezoekers via SEO-teksten

Door goede SEO teksten te schrijven, gaat Google je ‘leuk’ vinden en je een hogere plaats op de ranglijst geven. Het is bekend dat 90% van de internetsurfers enkel de eerste pagina van de zoekresultaten bekijkt. Door middel van goede SEO teksten zorg je ervoor dat je die plek op de eerste pagina bemachtigt. Kom maar op met die bezoekers! 

4. Geen advertentiekosten

Als je nog geen of weinig budget hebt voor marketing is het niet nodig om door middel van advertenties bovenaan in Google te komen. Met goede SEO-teksten kun je die plek ook bereiken, zonder extra kosten. De zoekresultaten worden volgens een algoritme weergegeven en Google toont de resultaten die het best antwoord geven op de vraag van de zoeker. Er wordt niet alleen gekeken naar hoe vaak het zoekwoord wordt gebruikt, maar vooral naar de context eromheen. Een eenmalige investering in een goede tekstschrijver is een enorme investering voor de lange termijn. Wij zien contentcreatie namelijk als online vastgoed. Je investeert er eenmalig in, maar kan vervolgens tot jarenlang de vruchten daarvan plukken. 

5. Meetbare resultaten in Google Analytics

Door middel van Google Analytics kun je direct zien of jouw SEO-tekst scoort. Direct na het publiceren van jouw tekst kun je inzien hoe vaak de pagina bekeken is en wat het conversiepercentage is. Zorg voor een natuurlijk geschreven tekst, zonder irrelevante informatie in de tekst te proppen. Een tekst die mensen fijn vinden om te lezen en ze antwoord geeft op hun vraag. Vergeet niet call-to-action buttons toe te voegen! 

6. Zichtbaarheid op meerdere zoekmachines met de juiste SEO-teksten

Hoewel Google de meest gebruikte zoekmachine ter wereld is, is dit natuurlijk niet de enige. Er zijn ook genoeg mensen die zoeken via bijvoorbeeld Bing. Maar andere zoekmachines stemmen hun beleid af op die van Google. Wanneer je hoog in Google rankt, word je dus ook zichtbaar in andere zoekmachines. Dit zorgt voor een nog groter bereik met jouw website.

Onderschat het schrijven van SEO-teksten, en vooral de waarde hiervan niet. Het is belangrijk prettige teksten te schrijven, die voor een bezoeker interessant zijn om te lezen. Mensen op het internet lezen vaak niet de gehele tekst; dit blijft bij 20 tot 25 procent van een tekst. Het is dus van belang om uit te blinken met jouw SEO-teksten, om vindbaar en interessant te blijven.

SEO-teksten en marketing uitbesteden voor meer focus en resultaat

Wil jij hoger in Google komen met je website en stappen maken met je marketing? Laten we dan eens een (virtueel) kop koffie drinken samen! We gaan kijken naar waar jullie nu staan, waar jullie naartoe willen en hoe we dat kunnen realiseren. Neem gerust contact met ons op voor vragen of neem een kijkje bij onze diensten voor meer informatie. Tot snel! 

 

Geschreven door Danique

Ze noemen mij ook wel datanerd. Ik ben van jongs af aan gek op schrijven en storytelling en toen ik erachter kwam dat ik dit kon combineren met cijfers ging er een wereld voor me open. Content marketing en data-driven campagnes? Get ready for some cool stuff!

February 27, 2020

Marketing

Gerelateerde berichten

Conversie optimalisatie: how to?

Conversie optimalisatie: how to?

Conversie optimalisatie, oftewel CRO (Conversie Ratio Optimalisatie) is een begrip dat je vaak voorbij hoort komen als iemand...

social media checklist

Download onze Social media checklist

Voldoe jij al aan de eisen van 2020 met jouw social media kanalen? Download onze checklist en ontdek het meteen! 

Gelukt! Het kan enkele minuten duren voor je een mail ontvangt. Check voor de zekerheid ook even je spam!